En tomatsoppa med fräsch smak av citrongräs och kokosmjölk. Citrongräs ger en god smak och jag tycker att den tillsammans med tomat och kokosmjölk blir en ljuvlig smakkombination. Brukar du använda citrongräs i matlagning? Ha en fin dag!

A tomato soup with a fresh taste of lemongrass and coconut milk. Lemongrass gives a good flavor and I think that together with tomato and coconut milk it makes a lovely flavor combination. Do you use lemongrass in cooking? Have a nice day!


Tomat-Citrongrässoppa


1 röd lök

1 vitlöksklyfta

1 burk körsbärstomater

1 citrongräs

1 dl vatten

0,5 grönsaksbuljongtärning

1 tsk basilika

svartpeppar

salt

1 dl kokosmjölk

50 g färskost, örter & vitlök

en handfull färsk spenat


Hacka lök och vitlök. Stek dem i en kastrull i lite olja. Tillsätt tomater och citrongräs. Blanda sedan i vatten, grönsaksbuljongtärning och kryddor. Låt soppan sjuda i 15 minuter. Blanda i kokosmjölk, färskost och spenat. Ta bort citrongräs och mixa soppan slät med en stavmixer. 



Tomato Lemongrass Soup


1 red onion

1 clove of garlic

1 can of cherry tomatoes

1 lemongrass

1 dl water

0.5 vegetable stock cube

1 tsp basil

black pepper

salt

1 dl coconut milk

50 g cream cheese, herbs & garlic

handful of fresh spinach


Chop the onion and garlic. Fry the in a pan in a little oil. Add tomatoes and lemongrass. Then mix in water, vegetable stock cube and spices. Let the soup simmer for 15 minutes. Mix in coconut milk, cream cheese and spinach. Remove the lemongrass and mix the soup until smooth with an immersion blender.