Det här är ett recept jag tycker mycket om. Jag brukar baka muffins på det, men man kan även baka smeten i en form. Denna gång tillsatte jag choklad-toffee, men de är lika goda utan chokladen. Men sedan igen, choklad gör allting bättre, eller hur? :) Gott, gott, gott!

This is a recipe I really like. I usually bake muffins on it, but you can also bake the batter in a baking pan. This time I added chocolate toffees, but they are just as good without the chocolate. But then again, chocolate always makes everything better, right? :) Good, good, good!


Kladdkaksmuffins med Toffee


100 g smör

2,5 dl socker

2 ägg

1,5 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 tsk vaniljextrakt

en nypa salt

toffee choklad (t.ex. Center)


Blanda ihop det rumsvarma smöret med socker. Tillsätt äggen och blanda väl. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, kakao, vanilj och salt. Fördela smeten i muffinsformar och tryck i en toffee-choklad i varje. Grädda i 175 C grader ca 15-18 minuter.



Sticky Muffins with Toffee


100 g butter, soft

2,5 dl sugar

2 eggs

1,5 dl flour

0,5 tsp baking powder

4 tbsp cocoa

1 tsp vanilla extract

one pinch of salt

toffee chocolate (like Rolo)


Mix together the butter with sugar. Add the eggs, mix. Then stir in the flour, baking powder, cocoa, vanilla and salt. Fill muffin cups with the batter and press one toffee chocolate piece in each. Bake at 175 C degrees about 15-18 minutes.