En smakrik sås med kokos, curry och citrongräs. Citrongräs ger såsen en fräsch smak och passar bra ihop med kokosmjölken och curryn. Jag serverade såsen med kokt ris. Ha en fin dag!

A tasty sauce with coconut, curry and lemongrass. Lemongrass gives the sauce a fresh taste and goes well with the coconut milk and curry. I served the sauce with boiled rice. Have a nice day!


Citrongräs-Kokos Curry


1 röd lök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

0,5 paprika, tärnad

15 cm zucchini, tärnad

150 g quornbitar

1 citrongräs

1 burk krossade / hela tomater

2 dl kokosmjölk

1 mk jordnötssmör

gurkmeja

curry

salt

en handfull färsk spenat


Värm olja i en kastrull. Lägg i lök och vitlök och stek en stund. Tillsätt paprika, zucchini, quornbitar och citrongräs. Häll i tomater, kokosmjölk, jordnötssmör och kryddor. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av och krydda ev. mer. Blanda till sist i spenat. Servera med ris. 



Lemongrass-Coconut Curry


1 red onion, chopped

1 garlic clove, chopped

0.5 bell pepper, diced

15 cm zucchini, diced

150g quorn pieces

1 lemongrass

1 can crushed / whole tomatoes

2 dl coconut milk

1 tbsp peanut butter

turmeric

curry

salt

a handful of fresh spinach


Heat oil in a saucepan. Add onion and garlic and fry for a while. Add peppers, zucchini, quorn and lemongrass. Pour in tomatoes, coconut milk, peanut butter and spices. Let simmer for 10 minutes. Taste and season more if necessary. Finally mix in the spinach. Serve with rice.