Blåbärssmulpaj
ca 400 g blåbär (frysta)
0,5-1 msk potatismjöl
Smuldeg
125 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
en nypa salt
Rör ihop blåbär och potatismjöl i en skål. Lägg bären i en ugnsform. Blanda samman alla ingredienser till smuldegen. Fördela blandningen över blåbären och grädda sedan pajen i ugn i 200 C grader tills den fått fin färg, ca 25 minuter.
Blueberry Crumb Pie
approx. 400 g blueberries (frozen)
0.5-1 tbsp potato flour
Crumb dough
125 g butter
1.5 dl granulated sugar
1 dl oatmeal
2 dl wheat flour
a pinch of salt
Mix blueberries and potato flour in a bowl. Place the berries in a baking dish. Mix together all the ingredients for the crumb dough. Spread the mixture over the blueberries and then bake the pie in the oven at 200 C degrees until it has a nice color, about 25 minutes.
0 Comments