Hemma hos mina föräldrar bakade vi en dag blåbärsmulpaj på blåbär som mamma plockat. Hur gott är det inte med dessa antioxidantrika blåbär som är så smakrika. Vi serverade pajen med glass. Och jag kan rekommendera att äta pajen varm, det gjorde vi. Ha en fin dag! 

One day at my parents' house, we baked blueberry crumb pie with blueberries my mother had picked. How good it is with these antioxidant-rich blueberries that are so flavorful. We served the pie with ice cream. And I can recommend eating the pie warm, as we did. Have a nice day!


Blåbärssmulpaj


ca 400 g blåbär (frysta)

0,5-1 msk potatismjöl


Smuldeg

125 g smör

1,5 dl strösocker

1 dl havregryn

2 dl vetemjöl

en nypa salt


Rör ihop blåbär och potatismjöl i en skål. Lägg bären i en ugnsform. Blanda samman alla ingredienser till smuldegen. Fördela blandningen över blåbären och grädda sedan pajen i ugn i 200 C grader tills den fått fin färg, ca 25 minuter.



Blueberry Crumb Pie


approx. 400 g blueberries (frozen)

0.5-1 tbsp potato flour


Crumb dough

125 g butter

1.5 dl granulated sugar

1 dl oatmeal

2 dl wheat flour

a pinch of salt


Mix blueberries and potato flour in a bowl. Place the berries in a baking dish. Mix together all the ingredients for the crumb dough. Spread the mixture over the blueberries and then bake the pie in the oven at 200 C degrees until it has a nice color, about 25 minutes.