Även om jag fortfarande njuter av mina yoghurtskålar till frukost, så börjar jag bli lite sugen på varm gröt. På hösten och vintern blir det automatiskt för mig att äta varma grötportioner till frukost. Och för att variera den vanliga gröten kan man göra bakad gröt i ugn. Det blir nästan som att äta kaka till frukost :) Och vem vill inte ha kaka till frukost? 

Although I still enjoy my yogurt bowls for breakfast, I'm starting to crave arm porridge. In autumn and winter, it becomes automatic for me to eat warm portions of porridge for breakfast. And to vary the usual porridge, you can make baked oats in the oven. It's almost like eating cake for breakfast :) And who doesn't want cake for breakfast?


Baked Oats 


2 dl oats

2 dl oat milk

1-2 tbsp agave syrup

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


toppings:

dried fruit

coconut flakes

nuts

peanut butter

yogurt


Mix all the ingredients in a blender. Pour into an oven safe bowl. Bake for about 15 minutes at 175 C degrees. 



Bakad Gröt


2 dl havregryn

2 dl havremjölk

1-2 tbsp agave syrup

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


topping:

torkad frukt

kokosflingor

nötter. jordnötssmör

yoghurt


Blanda alla ingredienser i en mixer. Häll i en ugnssäker skål. Baka i ca 15 minuter i 175 C.