Har du ett bröd som börjar bli torrt, då kan du göra krutonger av det. Gott, enkelt och inget matsvinn. Dessa blev så smakrika och vitlöken gav den perfekta balansen. Den tog inte över, fanns där men inte för stark. Ät krutongerna som snacks eller toppa en soppa eller sallad med dem. Mycket gott :) 

If you have bread that is starting to get dry, you can make croutons out of it. Good, simple and no food waste. These turned out so flavorful and the garlic provided the perfect balance. It didn't take over, was there but not too strong. Eat the croutons as a snack or top a soup or salad with them. Very good :)


Surdegsbrödkrutonger med Vitlök och Örter


ca. 3 dl tärnat surdegsbröd

1 msk olja

1 liten vitlöksklyfta, pressad

1,5 tsk Italienska örter, torkade

en nypa salt


Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda så att alla brödbitar belagda med olja.

Sprid ut tärningarna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Rosta  i ugnen i 200 C° i ca 15 minuter. Låt svalna och förvara i en lufttät glasburk.



Sourdough Bread Croutons with Garlic and Herbs


approx. 3 dl diced sourdough bread

1 tbsp oil

1 garlic clove, pressed

1.5 tsp Italian herbs, dried

a pinch of salt


Put all the ingredients in a bowl and mix so that all the bread pieces are coated in oil.

Spread the cubes out on a baking tray lined with baking paper. Roast in the oven at 200 C° for about 15 minutes. Allow to cool and store in an airtight glass jar.