Det här är en gratäng som blev till när jag hade en kylskåpsrensning. Det blev faktiskt riktigt bra och det bästa är att jag inte behövde slänga något. Jag har inga exakta mått men det är bara att blanda ihop allt och sedan hälla på grädde och riven ost. Våga experimentera! 

This is a gratin that came about when I had a clean out the fridge day. It actually turned out really well and the best part is that I didn't have to throw anything away. I don't have exact measurements but just mix everything together and then pour on cream and grated cheese. Dare to experiment!


Potatis-Färsgratäng


förkokta potatis, små runda eller skivad potatis

röd lök, hackad fint

zucchini, riven

morot, riven

sojafärs

tomatsås

matlagningsgrädde

riven ost

salt

svartpeppar


Värm en stekpanna med olja och fräs lök, zucchini och morot en stund. Tillsätt sojafärs och tomatås och stek några minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg potatisen i en ugnsform och blanda i sojafärsblandningen. Häll på matlagningsgrädde och toppa med riven ost. Grädda i 175 C graders ugn i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk. 



Potato-Soy Mince Meat Gratin


pre-boiled potatoes, small round or sliced potatoes

red onion, finely chopped

zucchini, grated

carrot, grated

soy mince meat

tomato sauce

cooking cream

grated cheese

salt

black pepper


Heat a frying pan with oil and fry the onion, zucchini and carrot for a while. Add soy mince and tomato sauce and fry for a few minutes. Season with salt and black pepper. Place the potatoes in a baking dish and mix in the soy mince mixture. Pour on cooking cream and top with grated cheese. Bake in a 175 C degree oven for about 30 minutes or until the potatoes are soft.