Brukar du göra din egna granola / müsli? Jag gör det gärna och ganska ofta. Det bästa med hemmagjord är att du bestämmer vilka ingredienser du vill använda och du kan själv styra hur söt du vill ha den. Jag köper också granola från butiken för jag tycker om att testa nya, men jag vill nog påstå att hemmagjord är bättre. Ha en fin dag!

Do you usually make your own granola / muesli? I like to make my own quite often. The best thing about homemade is that you decide which ingredients you want to use and you can control how sweet you want it. I also buy granola from the store because I like to try new ones, but I would probably say that homemade is better. Have a nice day!


Nut Butter Granola 


0.5 dl mixed nut butter

2 tbsp coconut oil, liquid

2 tbsp agave syrup

5 dl rolled oats

2 dl nuts & seeds

2 tsp cinnamon

0.5 tsp orange zest


Stir together the nut butter, oil, and syrup. Add the oats, nuts, seeds, cinnamon and orange zest. Pour the granola onto a parchment paper lined baking sheet. Bake at 160 C for 30 minutes, flipping after 15 minutes. Allow it to cool completely before transferring into a sealed container.



Nötsmör Granola


0,5 dl nötsmör (jordnöt, cashew. mandel)

2 msk kokosolja, flytande

2 msk agavesirap

5 dl havregryn

2 dl nötter & frön

2 tsk kanel

0,5 tsk apelsinskal


Rör ihop nötsmör, olja och sirap. Tillsätt havregryn, nötter, frön, kanel och apelsinskal. Häll granolan på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 160 C i 30 minuter, vänd efter 15 minuter. Låt den svalna helt innan du lägger den i en försluten behållare.