Coffee Chocolate Cookies
10 pcs
60 g butter, softened
1 1/4 dl light brown sugar
1 small egg
0.5 tsp vanilla
2 dl wheat flour
0.5 tsp baking soda
1 tsp coffee granules
one pinch of salt
80 g coffee chocolate, chopped roughly
Preheat oven to 160 degrees C. Line a baking sheet with parchment paper and set aside. Chop the chocolate roughly.
In a bowl, stir the butter and sugar together until light and fluffy. Add the egg and vanilla and mix until just combined. Add flour, baking soda, coffee granules and salt, mix until a dough forms. Stir in chopped chocolate. Chill dough for 30 minutes. Scoop into balls and drop onto the baking sheet, leaving some space between them. Bake for 10-12 minutes. Let cool completely.
Kaffe Choklad Cookies
10 st
60 g smör, mjukt
1 1/4 dl ljust farinsocker
1 litet ägg
0,5 tsk vanilj
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kaffegranulat
en nypa salt
80 g kaffechoklad, grovt hackad
Värm ugnen till 160 grader C. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Hacka chokladen grovt.
I en skål, rör ihop smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägget och vaniljen och blanda tills det precis blandas. Tillsätt mjöl, bikarbonat, kaffegranulat och salt, blanda tills en deg bildas. Rör ner hackad choklad. Kyl degen i 30 minuter. Skopa till bollar och lägg dem på plåten, lämna lite utrymme mellan dem. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna helt.
0 Comments