Kaffesmakande bakverk tackar jag inte nej till. Jag hade en choklad med smak av kaffe och ville använda den i dessa cookies. För att ytterligare förstärka smaken av kaffe blandade jag även i kaffegranulat. Gott!!

I don't say no to coffee-flavored pastries. I had a coffee flavored chocolate and wanted to use it in these cookies. To further enhance the taste of coffee, I also mixed in coffee granules. Good!!


Coffee Chocolate Cookies

10 pcs


60 g butter, softened

1 1/4 dl light brown sugar

1 small egg

0.5 tsp vanilla

2 dl wheat flour

0.5 tsp baking soda

1 tsp coffee granules

one pinch of salt

80 g coffee chocolate, chopped roughly


Preheat oven to 160 degrees C. Line a baking sheet with parchment paper and set aside. Chop the chocolate roughly.

In a bowl, stir the butter and sugar together until light and fluffy. Add the egg and vanilla and mix until just combined. Add flour, baking soda, coffee granules and salt, mix until a dough forms. Stir in chopped chocolate. Chill dough for 30 minutes. Scoop into balls and drop onto the baking sheet, leaving some space between them. Bake for 10-12 minutes. Let cool completely.



Kaffe Choklad Cookies

10 st


60 g smör, mjukt

1 1/4 dl ljust farinsocker

1 litet ägg

0,5 tsk vanilj

2 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk kaffegranulat

en nypa salt

80 g kaffechoklad, grovt hackad


Värm ugnen till 160 grader C. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Hacka chokladen grovt.

I en skål, rör ihop smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägget och vaniljen och blanda tills det precis blandas. Tillsätt mjöl, bikarbonat, kaffegranulat och salt, blanda tills en deg bildas. Rör ner hackad choklad. Kyl degen i 30 minuter. Skopa till bollar och lägg dem på plåten, lämna lite utrymme mellan dem. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna helt.