Jag har ätit grekisk yoghurt med körsbär hos Ikaria Food och körsbären har en fudge-aktig konsistens och är jättegoda. Så jag köpte med mig hem en burk med dessa körsbär och på engelska heter de 'cherry spoon sweet', översatt då som körsbärssked söt. Jag skulle säga att det är svarta körsbär inlagda i sirap. Så nu har jag bakat med dem och dessa muffins blev så goda. Har du möjlighet att få tag på dessa körsbär, köp, köp. Så goda!

I've had Greek yogurt with cherries at Ikaria Food and the cherries have a fudge-like consistency and are delicious. So I bought home a jar of these cherries and it's called 'cherry spoon sweet'. I'd say it's black cherries in a syrup. So now I have used the cherries in baking and these muffins turned out so good. If you have the opportunity to get hold of these cherries, buy, buy. So good!



Chocolate Cherry Muffins


50 g cherry spoon sweet

40 g waterJag har ätit 

40 g butter

50 g wheat flour

80 g granulated sugar

35 g cocoa powder

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

1 egg

30 g dark chocolate, chopped


Preheat the oven to 175 C.

Heat the cherry sweet, water and butter in a saucepan until the butter melts. Let cool for 5 minutes. In a bowl, combine the flour, sugar, cocoa powder, baking powder and salt. Add the egg and stir. Then add the butter-cherry mixture. Add the chocolate and mix just enough to combine.Spoon the batter into 4 muffin cups and bake for 15-20 minutes. Remove from oven and allow to cool. 



Choklad-Körsbärsmuffins


50 g körsbärssked söt (Grekisk delikatess, körsbär i sirap)

40 g vatten

40 g smör

50 g vetemjöl

80 g strösocker

35 g kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

1 ägg

30 g mörk choklad, hackad


Värm ugnen till 175 C.

Hetta upp körsbärssöt, vatten och smör i en kastrull tills smöret smält. Låt svalna i 5 minuter. I en skål, blanda mjöl, socker, kakaopulver, bakpulver och salt. Tillsätt ägget och rör om. Tillsätt sedan smör-körsbärsblandningen. Tillsätt chokladen och blanda precis så mycket att det går ihop. Häll smeten i 4 muffinsformar och grädda i 15-20 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna.