Blueberry Lemon Crumb Cookies
60 g butter
1 1/4 dl light brown sugar
1 small egg
0.5 tsp vanilla extract
2 dl wheat flour
0.5 tbsp corn starch
1/4 tsp baking powder
1/8 tsp baking soda
one pinch of salt
0.5-3/4 dl fresh blueberries
0.5-1 tbsp lemon curd
Crumb Dough:
20 g butter
2 tbsp light brown sugar
3 tbsp flour
one pinch of salt
one pinch of cinnamon
Preheat the oven to 175 C. Line a baking sheet with parchment paper and set aside.
Stir together the butter and sugar until creamy. Add the egg, vanilla extract, mix until smooth. Mix in the flour, corn starch, baking powder, baking soda, and salt. Gently fold in the blueberries. Scoop out 10 cookie dough balls, place them on the baking sheet. Drop small dollops of lemon curd onto the cookies and and then top with the crumb dough. Bake in the oven for 15-20 minutes or until golden brown. Let the cookies cool completely.
Blåbär Citron Cookies med Smuldeg
60 g smör
1 1/4 dl ljust farinsocker
1 litet ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
2 dl vetemjöl
0,5 msk majsstärkelse
1/4 tsk bakpulver
1/8 tsk bikarbonat
en nypa salt
0,5-3/4 dl färska blåbär
0,5-1 msk lemon curd
Smuldeg:
20 g smör
2 msk ljust farinsocker
3 msk mjöl
en nypa salt
en nypa kanel
Värm ugnen till 175 C. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Rör ihop smör och socker tills det blir krämigt. Tillsätt ägget, vaniljextraktet, blanda tills det är slätt. Blanda i mjöl, majsstärkelse, bakpulver, bikarbonat och salt. Vänd försiktigt ner blåbären. Skopa ut 10 kakdegsbollar och lägg dem på plåten. Lägg små kluttar av lemon curd på kakorna och toppa sedan med smuldegen. Grädda i ugnen i 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna helt.
0 Comments