Citroncurd är troligen det man förknippar med curd, men man kan faktiskt laga curd på annat också, som t.ex banan. Gillar du banansmak då är detta för dig. Mina bananer var bruna och då också sötare, så om du har bruna bananer kan du minska på mängden socker en aning. Enkelt och gott! 

Lemon curd is probably what you associate with curd, but you can actually cook curd with other things as well, such as banana. If you like banana flavor then this is for you. My bananas were brown and thus also sweeter, so if you have brown bananas you can reduce the amount of sugar a little. Simple and tasty!


Banana Curd


2 bananas

zest and juice of half a lemon

1 dl powdered sugar

60 g butter

2 eggs

1 tsp vanilla essence


Blend the banana and lemon juice and zest. Pour into a saucepan and add the powdered sugar and butter. Heat the mixture until the butter is melted. Beat the eggs in a bowl and pour a little of the banana mixture into the eggs, whisking constantly. Now pour this into the pan and add the vanilla. Whisk until the mixture thickens, it should not boil.



Banancurd


2 bananer

skal och saft av en halv citron

1 dl florsocker

60 g smör

2 ägg

1 tsk vaniljextrakt


Mixa banan och citronsaft- och skal. Häll i en kastrull och tillsätt florsocker och smör. Värm blandningen tills smöret smält. Vispa äggen i en skål och häll på lite av bananblandningen, vispa hela tiden. Häll sedan detta i kastrullen och tillsätt vanilj. Vispa tills blandningen tjocknar, den skall inte koka.