En saftig kaka med färska plommon. Smeten innehåller grekisk yoghurt och den gör kakan fluffig och krämig. Använd gärna en fullfet yoghurt. Jag smaksatte smeten med romextrakt. Ha en fin dag!

A moist cake with fresh plums. The batter contains Greek yogurt and it makes the cake fluffy and creamy. Feel free to use a full-fat yogurt. I flavored the batter with rum extract. Have a nice day!



Rum Plum Cake


50 g butter, soft

1 dl sugar

1 egg

3/4 tsp rum extract

1.5 dl all-purpose flour

3/4 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 dl Greek yogurt

about 5 plums, pitted and quartered


Cream the butter and sugar. Add the egg and rum and stir well. Add in the dry ingredients and then add the milk and stir until smooth. Pour into a parchment paper lined pan. Top with plums. Bake in 175 C oven for approx. 30 minutes. Let the cake cool. 



Rom Plommonkaka


50 g smör, mjukt

1 dl socker

1 ägg

3/4 tsk romextrakt

1,5 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 dl grekisk yoghurt

ca 5 plommon, urkärnade och delade


Blanda ihop smöret och sockret. Tillsätt ägget och rom och rör om väl. Tillsätt de torra ingredienserna och tillsätt sedan mjölken och rör till en slät smet. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form. Toppa med plommon. Grädda i 175 C ugn i ca. 30 minuter. Låt kakan svalna.