Rum Plum Cake
50 g butter, soft
1 dl sugar
1 egg
3/4 tsp rum extract
1.5 dl all-purpose flour
3/4 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 dl Greek yogurt
about 5 plums, pitted and quartered
Cream the butter and sugar. Add the egg and rum and stir well. Add in the dry ingredients and then add the milk and stir until smooth. Pour into a parchment paper lined pan. Top with plums. Bake in 175 C oven for approx. 30 minutes. Let the cake cool.
Rom Plommonkaka
50 g smör, mjukt
1 dl socker
1 ägg
3/4 tsk romextrakt
1,5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl grekisk yoghurt
ca 5 plommon, urkärnade och delade
Blanda ihop smöret och sockret. Tillsätt ägget och rom och rör om väl. Tillsätt de torra ingredienserna och tillsätt sedan mjölken och rör till en slät smet. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form. Toppa med plommon. Grädda i 175 C ugn i ca. 30 minuter. Låt kakan svalna.
0 Comments