Jag hade kondenserad mjölk över och ville använda den någonstans och då kom jag på att använda den i cookies. Och de blev så goda och fick en så trevlig konsistens, lite småsega och i kanterna knapriga. Jag smaksatte kakorna med citron och vit choklad. 

I had condensed milk left over and wanted to use it somewhere and then I came up with using it in cookies. And they turned out so good and had such a nice texture, a little chewy and crunchy at the edges. I flavored the cookies with lemon and white chocolate.


Citron Vit Choklad Cookies

12 st


100 g smör, mjukt

0,5 dl ljust farinsocker

1 dl kondenserad mjölk

2 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 citron, skal

vit choklad, knappar

 

Blanda smör och socker krämigt. Tillsätt kondenserad mjölk och blanda.Blanda sedan i resterande ingredienser. Klicka ut smeten glest på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i 175 C i ca 10-12 minuter.



Lemon White Chocolate Cookies

12 pcs


100 g butter, soft

0.5 dl light brown sugar

1 dl condensed milk

2 dl flour

0.5 tsp baking powder

0.5 lemon, peel

white chocolate buttons

 

Mix butter and sugar until creamy. Add condensed milk and mix. Then mix in remaining ingredients. Spread the batter thinly on a parchment-lined baking sheet. Bake the cookies at 175 C for about 10-12 minutes.