Fräsch citron tillsammans med söt vit choklad samsas i dessa ostkakor. Och att servera dem med färska bär gör dem snäppet godare. Hoppas du mår bra och har en bra dag!

Fresh lemon together with sweet white chocolate are combined in these cheesecakes. And serving them with fresh berries makes them a tad tastier. Hope you are well and having a great day!


Citron & Vit Choklad Cheesecakepaj


120 g citronkex, ev. glutenfria 

50 g smör, smält


Fyllning:

75 g vit choklad

3/4 dl crème fraiche

0,5 dl socker

1 ägg

0,5 citron, skal


färska bär


Sätt ugnen på 175 C°. Mixa kexen i en matberedare till fina smulor. Blanda i smöret. Tryck ut blandningen i två små springformar.  Förgrädda pajskalen i ugnen i 10 minuter. 

Fyllning: Bryt chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Rör om till slät konsistens. Blanda crème fraiche, socker och ägg. Tillsätt citronskalet och den smälta chokladen och rör om till en slät konsistens. Häll chokladsmeten i formarna och grädda i ca. 25 minuter. Fyllningen skall vara lite krämig i mitten och den stelnar ytterligare något då den svalnat. Dekorera med bär och choklad.



Lemon & White Chocolate Cheesecake Pie


120 g lemon biscuits, possibly gluten free

50 g butter, melted


Filling:

75 g white chocolate

3/4 dl crème fraîche

0.5 dl sugar

1 egg

0.5 lemon, zest


fresh berries


Heat the oven to 175 C°. Mix the biscuits in a food processor to fine crumbs. Mix in the butter. Press the mixture into two small springform pans. Pre-bake the pie crusts in the oven for 10 minutes.

Filling: Break the chocolate into smaller pieces and melt over a hot water bath or on low power in the microwave. Stir until smooth. Mix crème fraiche, sugar and egg. Add the lemon zest and melted chocolate and stir until smooth. Pour the chocolate batter into the pans and bake for approx. 25 minutes. The filling should be a little creamy in the middle and it will solidify a little more when it has cooled. Decorate with berries and chocolate.