Citron & Vit Choklad Cheesecakepaj
120 g citronkex, ev. glutenfria
50 g smör, smält
Fyllning:
75 g vit choklad
3/4 dl crème fraiche
0,5 dl socker
1 ägg
0,5 citron, skal
färska bär
Sätt ugnen på 175 C°. Mixa kexen i en matberedare till fina smulor. Blanda i smöret. Tryck ut blandningen i två små springformar. Förgrädda pajskalen i ugnen i 10 minuter.
Fyllning: Bryt chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Rör om till slät konsistens. Blanda crème fraiche, socker och ägg. Tillsätt citronskalet och den smälta chokladen och rör om till en slät konsistens. Häll chokladsmeten i formarna och grädda i ca. 25 minuter. Fyllningen skall vara lite krämig i mitten och den stelnar ytterligare något då den svalnat. Dekorera med bär och choklad.
Lemon & White Chocolate Cheesecake Pie
120 g lemon biscuits, possibly gluten free
50 g butter, melted
Filling:
75 g white chocolate
3/4 dl crème fraîche
0.5 dl sugar
1 egg
0.5 lemon, zest
fresh berries
Heat the oven to 175 C°. Mix the biscuits in a food processor to fine crumbs. Mix in the butter. Press the mixture into two small springform pans. Pre-bake the pie crusts in the oven for 10 minutes.
Filling: Break the chocolate into smaller pieces and melt over a hot water bath or on low power in the microwave. Stir until smooth. Mix crème fraiche, sugar and egg. Add the lemon zest and melted chocolate and stir until smooth. Pour the chocolate batter into the pans and bake for approx. 25 minutes. The filling should be a little creamy in the middle and it will solidify a little more when it has cooled. Decorate with berries and chocolate.
0 Comments