Frasig Pajdeg
1 dl vete-havremjölsblandning
1 dl rågmjöl
1 tsk bakpulver
1/4-0,5 tsk salt
50 g smör
0,5 dl mjölk
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och forma till en smulig blandning. Häll sedan i mjölken. Rör ihop med och knåda till en slät deg. Olja en pajform. Kavla ut degen eller tryck ut degen i pajformen. Förgrädda pajbotten 175 C grader i 10 minuter. Fyll med valfri fyllning.
Crispy Pie Dough
1 dl wheat-oatmeal mixture
1 dl rye flour
1 tsp baking powder
1/4-0.5 tsp salt
50 g butter
0.5 dl milk
Mix flour, baking powder and salt in a bowl. Add the butter and form into a crumbly mixture. Then pour in the milk. Mix together and knead to a smooth dough. Oil a pie tin. Roll out the dough or press the dough into the pie tin. Pre-bake the pie crust at 175 C degrees for 10 minutes. Fill with your choice of filling.
0 Comments