Hur gott är det inte med en bärsmulpaj tillsammans med vaniljglass? Pajen får gärna vara varm när den äts med glass. Mums! Jag hade blandade bära som hallon, blåbär, vinbär och jordgubbar. 

How good isn't with a berry crumble pie together with vanilla ice cream? The pie should be warm when eaten with ice cream. Yummy! I had mixed berries like raspberries, blueberries, currants and strawberries.


Bär-Smuldegspaj


Fyllning:

5 dl bär

1 msk kokossocker

1 msk potatismjöl, om frysta bär


Smuldeg:

3 dl havregryn

1 dl vetemjöl

3/4 dl kokossocker

1 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljextrakt

1 dl kokosolja


Sätt ugnen på 175 C grader. Fördela bären i en pajform och strö på socker och potatismjöl. Blanda alla torra ingredienser till smuldegen i en skål. Tillsätt kokosoljan och nyp ihop degen till en smulig blandning. Fördela smuldegen över bären. Grädda i cirka 25 minuter. Servera med vaniljglass. 



Berry Crumb Pie


Filling:

5 dl berries

1 tbsp coconut sugar

1 tbsp potato flour, if using frozen berries


Crumbs:

3 dl oatmeal

1 dl wheat flour

3/4 dl coconut sugar

1 tsp baking powder

0.5 tsp vanilla extract

1 dl coconut oil


Heat the oven to 175 C degrees. Distribute the berries in a pie tin and sprinkle with sugar and potato flour. Mix all the dry ingredients for the crumbs in a bowl. Add the coconut oil and pinch the dough into a crumbly mixture. Spread the crumbs over the berries. Bake for about 25 minutes. Serve with vanilla ice cream.