Bär-Smuldegspaj
Fyllning:
5 dl bär
1 msk kokossocker
1 msk potatismjöl, om frysta bär
Smuldeg:
3 dl havregryn
1 dl vetemjöl
3/4 dl kokossocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljextrakt
1 dl kokosolja
Sätt ugnen på 175 C grader. Fördela bären i en pajform och strö på socker och potatismjöl. Blanda alla torra ingredienser till smuldegen i en skål. Tillsätt kokosoljan och nyp ihop degen till en smulig blandning. Fördela smuldegen över bären. Grädda i cirka 25 minuter. Servera med vaniljglass.
Berry Crumb Pie
Filling:
5 dl berries
1 tbsp coconut sugar
1 tbsp potato flour, if using frozen berries
Crumbs:
3 dl oatmeal
1 dl wheat flour
3/4 dl coconut sugar
1 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla extract
1 dl coconut oil
Heat the oven to 175 C degrees. Distribute the berries in a pie tin and sprinkle with sugar and potato flour. Mix all the dry ingredients for the crumbs in a bowl. Add the coconut oil and pinch the dough into a crumbly mixture. Spread the crumbs over the berries. Bake for about 25 minutes. Serve with vanilla ice cream.
0 Comments