Choklad och kaffe tackar man inte nej till :) Två att det godaste som finns! Dessa kex är så goda och spröda och har en ton av kaffe och en djup smak av choklad. Perfekta!

You do not say no to chocolate and coffee :) Two of the best things there are! These biscuits are so delicious and crispy and have a hint of coffee and a deep taste of chocolate. Perfect!


Choklad Espressokex


150 g smör, mjukt

1 dl kokossocker

1 äggula

2,5 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 tsk vaniljextrakt

1 påse snabb-espressopulver (1.8 g)

en nypa salt


chokladbitar


Värm ugnen till 175 C grader. Vispa smör och kokossocker fluffigt. Blanda i äggulan och sedan mjöl, kakao, vanilj, espresso och salt. Plasta in degen och ställ i kylen i 30-60 minuter. Kavla ut en degen till 2-3 mm tjock. Ta ut rundlar ur degen, ca 6 cm i diameter, och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Toppa med chokladbitar. Grädda dem i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem sedan svalna helt.



Chocolate Espresso Biscuits


150 g butter, soft

1 dl coconut sugar

1 egg yolk

2.5 dl wheat flour

1 dl cocoa

1 tsp vanilla extract

1 sachet instant espresso powder (1.8 g)

a pinch of salt


chocolate chips


Preheat the oven to 175 C degrees. Whisk butter and coconut sugar fluffily. Mix in the egg yolk and then flour, cocoa, vanilla, espresso and salt. Wrap the dough and place in the fridge for 30-60 minutes. Roll out a dough to 2-3 mm thick. Take rounds out of the dough, about 6 cm in diameter, and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Top with chocolate chips. Bake them in the oven for about 15 minutes. Then let them cool completely.