Choklad Espressokex
150 g smör, mjukt
1 dl kokossocker
1 äggula
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljextrakt
1 påse snabb-espressopulver (1.8 g)
en nypa salt
chokladbitar
Värm ugnen till 175 C grader. Vispa smör och kokossocker fluffigt. Blanda i äggulan och sedan mjöl, kakao, vanilj, espresso och salt. Plasta in degen och ställ i kylen i 30-60 minuter. Kavla ut en degen till 2-3 mm tjock. Ta ut rundlar ur degen, ca 6 cm i diameter, och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Toppa med chokladbitar. Grädda dem i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem sedan svalna helt.
Chocolate Espresso Biscuits
150 g butter, soft
1 dl coconut sugar
1 egg yolk
2.5 dl wheat flour
1 dl cocoa
1 tsp vanilla extract
1 sachet instant espresso powder (1.8 g)
a pinch of salt
chocolate chips
Preheat the oven to 175 C degrees. Whisk butter and coconut sugar fluffily. Mix in the egg yolk and then flour, cocoa, vanilla, espresso and salt. Wrap the dough and place in the fridge for 30-60 minutes. Roll out a dough to 2-3 mm thick. Take rounds out of the dough, about 6 cm in diameter, and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Top with chocolate chips. Bake them in the oven for about 15 minutes. Then let them cool completely.
0 Comments