Chocolate Cookies
8 pcs
60 g butter, soft
3/4 dl light brown sugar
1 small egg, at room temperature
0.5 tsp pure vanilla extract
1.5- 3/4 dl all-purpose flour
0.5 dl unsweetened dark cocoa powder
0.5 tsp cornstarch
1/4 tsp baking soda
one pinch of salt
flaky salt
Stir together butter and sugar. Add the egg and vanilla and mix. Add the remaining ingredients and stir until combined. Roll the dough into balls and put them on a baking sheet lined with parchment paper. Flatten them slightly and top with flaky salt. Bake at 175 C degrees for 8-10 minutes or until the edges have set and the tops are just beginning to set. They will firm up as they cool so be careful not to overcook them. Remove the cookies from the oven and allow to cool completely.
Chokladkakor
8 st
60 g smör, mjukt
3/4 dl ljust farinsocker
1 litet ägg i rumstemperatur
0,5 tsk vaniljextrakt
1,5- 3/4 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
0,5 tsk majsstärkelse
1/4 tsk bikarbonat
en nypa salt
flingsalt
Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägg och vanilj, blanda. Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om tills allt blandas. Rulla degen till bollar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dem något och toppa med flingsalt. Grädda i 175 C grader i 8-10 minuter eller tills kanterna stelnat och topparna precis börjar stelna. De stelnar när de svalnar så var noga med att inte grädda dem för länge. Ta ut kakorna från ugnen och låt svalna helt.
0 Comments