Det här är en av mina favoritkakor. De har en djup smak av kakao och är mjuka och lite kladdiga inuti. Som en brownie med i kakform :) Jättegoda faktiskt!

This is one of my favorite cookies. They have a deep taste of cocoa and are soft and a bit sticky inside. Like a brownie in a cookie form :) Very tasty indeed!


Chocolate Cookies

8 pcs


60 g butter, soft

3/4 dl light brown sugar

1 small egg, at room temperature

0.5 tsp pure vanilla extract

1.5- 3/4 dl all-purpose flour

0.5 dl unsweetened dark cocoa powder 

0.5 tsp cornstarch

1/4 tsp baking soda

one pinch of salt


flaky salt 


Stir together butter and sugar. Add the egg and vanilla and mix. Add the remaining ingredients and stir until combined. Roll the dough into balls and put them on a baking sheet lined with parchment paper. Flatten them slightly and top with flaky salt. Bake at 175 C degrees for 8-10 minutes or until the edges have set and the tops are just beginning to set. They will firm up as they cool so be careful not to overcook them. Remove the cookies from the oven and allow to cool completely.



Chokladkakor

8 st


60 g smör, mjukt

3/4 dl ljust farinsocker

1 litet ägg i rumstemperatur

0,5 tsk vaniljextrakt

1,5- 3/4 dl vetemjöl

0,5 dl kakaopulver

0,5 tsk majsstärkelse

1/4 tsk bikarbonat

en nypa salt


flingsalt


Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägg och vanilj, blanda. Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om tills allt blandas. Rulla degen till bollar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dem något och toppa med flingsalt. Grädda i 175 C grader i 8-10 minuter eller tills kanterna stelnat och topparna precis börjar stelna. De stelnar när de svalnar så var noga med att inte grädda dem för länge. Ta ut kakorna från ugnen och låt svalna helt.