Cardamom & Cinnamon Cake
50 g butter, melted
3/4 dl granulated sugar
1 large egg
1 dl sour cream
0.5 tsp vanilla extract
1.5 dl all purpose flour
1 tsp cinnamon
0.5 tsp baking powder
1/8 tsp baking soda
one pinch of salt
powdered sugar
Preheat oven to 175 C. Line a 20 x 20 cm baking pan with parchment paper.
In a bowl stir the butter and sugar until fluffy. Add the egg and stir well. Then add the sour cream and vanilla. Fold in the flour, cinnamon, baking powder, baking soda and salt until evenly incorporated. Don't over mix at this point. Turn the batter into the prepared pan and bake for 25-30 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out without wet batter. Let the cake cool and then sift on powdered sugar over the surface.
Kardemumma & Kanelkaka
50 g smör, smält
3/4 dl strösocker
1 stort ägg
1 dl gräddfil
0,5 tsk vaniljextrakt
1,5 dl vetemjöl
1 tsk kanel
0,5 tsk bakpulver
1/8 tsk bikarbonat
en nypa salt
florsocker
Värm ugnen till 175 C. Klä en ugnsform 20 x 20 cm med bakplåtspapper.
I en skål blanda smör och socker tills det är fluffigt. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt sedan gräddfilen och vaniljen. Vänd ner mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt tills det är jämnt blandat. Blanda inte för mycket vid det här laget. Vänd smeten i den förberedda formen och grädda i 25-30 minuter, eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut torr. Låt kakan svalna och sikta sedan på florsocker.
0 Comments