Blåbär-Citron Cheesecake
Botten:
50 smör, smält
1 1/4 dl mjöl
1 1/4 dl havregryn
2 tbsp ljust farinsocker
en nypa salt
Fyllning:
150 g Philadelphiaost
50 g kvarg
3/4 dl socker
1 ägg
0,5 citron, skal & saft
1,5 dl blåbär
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda alla ingredienser till botten till en smulig deg. Tryck 2/3 av degen i en rund bakform (15 cm) klädd med bakplåtspapper. Förgrädda i 175 C i 10 minuter.
Blanda samman allt till fyllningen tills de blir en slät smet. Häll ner i formen och strö på resterande smuldeg. Grädda i ugnen i ca 50-60 minuter. Låt svalna helt och ställ sedan in i kylen.
Blueberry-Lemon Cheesecake
Crust:
50 butter, melted
1 1/4 dl flour
1 1/4 dl oatmeal
2 tbsp light brown sugar
a pinch of salt
Filling:
150 g Philadelphia cheese
50 g quark
3/4 dl sugar
1 egg
0.5 lemon, zest & juice
1.5 dl blueberries
Heat the oven to 175 C degrees. Mix all the ingredients for the crust into a crumbly dough. Press 2/3 of the dough into a round baking tin (15 cm) lined with parchment paper. Pre-bake for 10 minutes.
Mix everything for the filling to a smooth batter. Pour into the tin and sprinkle on the remaining crust dough. Bake in the oven for about 50-60 minutes. Allow to cool completely and then put in the fridge.
0 Comments