Rabarber Vaniljpaj
120 g smör, rumstempererat
2,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vaniljkvarg
1 ägg
0,5 dl strösocker
rabarberkompott eller skivad rabarber
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda samman smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till en deg. Täck en bakform, (20 cm x 20 cm), eller små portionspajformar med bakplåtspapper och tryck ut lite mera än hälften av degen i botten på den.
Blanda ihop kvarg, ägg och strösocker till en jämn smet. Häll fyllningen över botten, toppa med rabarber och smula sedan resten av degen över fyllningen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 30 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan servering.
Rhubarb Vanilla Pie
120 g butter, room temperature
2.5 dl wheat flour
1 dl caster sugar
1 tsp vanilla sugar
1 tsp baking powder
Filling:
2 dl vanilla quark
1 egg
0.5 dl caster sugar
rhubarb compote or sliced rhubarb
Heat the oven to 175 C degrees. Mix butter, wheat flour, sugar, vanilla sugar and baking powder into a dough. Cover a baking tin (20 cm x 20 cm) with parchment paper and press a little more than half of the dough into the bottom of it.
Mix together quark, egg, and sugar to a smooth batter. Pour the filling over the crust, top with rhubarb and then crumble the rest of the dough over the filling. Bake the cake in the middle of the oven for approx. 30 minutes until it has a nice golden brown color. Allow the pie to cool completely in the refrigerator before serving.
0 Comments