Dessa kex är bakade med havremjöl (jag mixade havregryn till mjöl) och när de är nybakade är det knapriga. De blir mer mjuka efter några timmar. Mycket goda och enkla att baka. Kom ihåg att lämna mellanrum mellan dem för de flyter ut när de bakas. Ha en fin dag!

These cookies are baked with oatmeal (I mixed oats into flour) and when they are freshly baked they are crunchy. They become softer after a few hours. Very good and easy to bake. Remember to leave space between them, because they expand when baked. Have a nice day!

Oat Cranberry Cookies


30 g butter, soft

3/4 dl sugar

1 small egg (30 g)

1.5 dl oat flour

0.5 tsp cinnamon

1/4 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 tsp vanilla extract

0.5 dl dried cranberries


Preheat oven to 175 C. Stir together the butter and sugar. Add the egg and mix until combined. Then add the oat flour, baking powder, cinnamon, salt and vanilla extract. Lastly add the cranberries and stir to combine. Scoop the cookies onto a baking sheet lined with parchment paper. Bake for about 15 minutes until the edges are golden brown.



Havre Tranbärskakor


30 g smör, mjukt

3/4 dl socker

1 litet ägg (30 g)

1,5 dl havremjöl

0,5 tsk kanel

1/4 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 tsk vaniljextrakt

0,5 dl torkade tranbär


Värm ugnen till 175 C. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och blanda tills det blandas. Tillsätt sedan havremjöl, bakpulver, kanel, salt och vaniljextrakt. Tillsätt tranbären och rör om. Gör högar av smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 minuter tills kanterna är gyllenbruna.