Sedan jag blev vegetarian för över tio år sedan har jag inte saknat något speciellt. Förutom leverlåda :) som jag ibland får ett riktigt sug efter. Denna maträtt har jag gjort tidigare, men den är värd att dela med er igen. Den smakar verkligen som äkta leverlåda, men jag har inte sett eller hört att det finns ett vegetariskt eller veganskt alternativ på marknaden. 

Since I became a vegetarian over ten years ago, I have not missed anything special. Except from liver casserole :) which I sometimes get a real craving for. I've done this dish before, but it's worth sharing with you again. It really tastes like real liver casserole, but I have not seen or heard that there is a vegetarian or vegan alternative on the market.


Vegansk Leverlåda


1 1/4 dl grötris

0,5 l vatten

0,5 tsk salt


1 liten röd lök

200 g sojamaletkött

100 g vegansk pastej, naturell 

1 1/4 dl havregrädde

0,5 dl russin, blötlagda i 20 minuter, valbart

1,5 msk mörk sirap

1 tsk mejram

1/8-1/4 tsk vitpeppar


Koka riset mjukt i vatten och salt tills allt vatten har absorberats. Blanda sedan alla resterande ingredienser i riset. Häll blandningen i en ugnsform och grädda i 200 C i ca 50-60 minuter. Servera med lingonsylt.



Vegan Liver Casserole


1 1/4 dl porridge rice

0.5 l water

0.5 tsp salt


1 small red onion

200 g soy mince

100 g vegan paté, natural

1 1/4 dl oat cream

0.5 dl raisins, soaked for 20 minutes, optional

1.5 tbsp dark syrup

1 tsp marjoram

1/8-1/4 tsp white pepper


Boil the rice gently in water and salt until all water has been absorbed. Then mix in all remaining ingredients to the rice. Pour the mixture into an oven safe dish and bake at 200 C for about 50-60 minutes. Serve with lingonberry jam.