Vegansk Leverlåda
1 1/4 dl grötris
0,5 l vatten
0,5 tsk salt
1 liten röd lök
200 g sojamaletkött
100 g vegansk pastej, naturell
1 1/4 dl havregrädde
0,5 dl russin, blötlagda i 20 minuter, valbart
1,5 msk mörk sirap
1 tsk mejram
1/8-1/4 tsk vitpeppar
Koka riset mjukt i vatten och salt tills allt vatten har absorberats. Blanda sedan alla resterande ingredienser i riset. Häll blandningen i en ugnsform och grädda i 200 C i ca 50-60 minuter. Servera med lingonsylt.
Vegan Liver Casserole
1 1/4 dl porridge rice
0.5 l water
0.5 tsp salt
1 small red onion
200 g soy mince
100 g vegan paté, natural
1 1/4 dl oat cream
0.5 dl raisins, soaked for 20 minutes, optional
1.5 tbsp dark syrup
1 tsp marjoram
1/8-1/4 tsp white pepper
Boil the rice gently in water and salt until all water has been absorbed. Then mix in all remaining ingredients to the rice. Pour the mixture into an oven safe dish and bake at 200 C for about 50-60 minutes. Serve with lingonberry jam.
2 Comments
Så spännande att du har fått till det som vegetariskt. Wow!
ReplyDeleteTack snälla du! Ha en fin dag!
Delete