En lättgjord mousse med smak av jordgubbar. Jag använde en sylt med smak av jordgubb. Men denna funkar med vilken sylt som helst. Fräscht och gott! 

An easy-to-make mousse with a taste of strawberries. I used a jam with strawberry flavor. But this one works with any jam. Fresh and delicious!


Strawberry Mousse


0.5 dl strawberry jam

2 tbsp creme fraiche

40 g cream cheese

one pinch of salt

2 tbsp heavy cream


Place the jam, creme fraiche, cream cheese and salt in a food processor. Mix until smooth. Whip the heavy cream until soft peaks form. Add to the jam mixture. Pour into small glasses and cover them. Put them in the fridge for several hours or overnight before serving. Top with strawberries.



Jordgubbsmousse


0,5 dl jordgubbssylt

2 msk creme fraiche

40 g färskost

en nypa salt

2 msk vispgrädde


Lägg sylt, creme fraiche, färskost och salt i en matberedare. Blanda tills det är slätt. Vispa grädden tills det bildas mjuka toppar. Tillsätt i syltblandningen. Häll upp i små glas och täck över dem. Ställ dem i kylen i flera timmar eller över natten innan servering. Toppa med jordgubbar.