Rich Chocolate Cookies
6 pcs
50 g dark chocolate, chopped
25 g butter
1 small egg
0.5 dl light brown sugar
1/4 tsp pure vanilla extract
0.5 dl plain flour
1/4 dl cocoa powder
1/4 tsp baking powder
1 sachet instant espresso powder
one pinch of salt
50 g chocolate chips
flaky salt
Heat the oven to 175 C degrees. Line a baking sheet with parchment paper.
Melt the chocolate and butter. Let cool. Stir together the egg and sugar. Add the vanilla and the chocolate-butter mixture. Then add the dry ingredients, mixing just until the dry ingredients disappear into the batter. Gently stir in the chocolate chips. With a cookie scoop make six cookies and put them on the baking sheet. Bake the cookies for about 12 minutes. Let cool to room temperature.
Mäktiga Choklad Cookies
6 st
50 g mörk choklad, hackad
25 g smör
1 litet ägg
0,5 dl ljust farinsocker
1/4 tsk vaniljextrakt
0,5 dl vetemjöl
1/4 dl kakaopulver
1/4 tsk bakpulver
1 påse snabbespressopulver
en nypa salt
50 g chokladchips
flingsalt
Värm ugnen till 175 C grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält chokladen och smöret. Låt svalna. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt vaniljen och choklad-smörblandningen. Tillsätt sedan de torra ingredienserna, blanda bara tills de torra ingredienserna försvinner in i smeten. Rör försiktigt ner chokladbitarna. Gör sex cookies med en glasskopa och lägg dem på plåten. Grädda kakorna i ca 12 minuter. Låt svalna till rumstemperatur.
0 Comments