Mäktiga chokladcookies med massor av choklad i, både smält choklad och chokladbitar. Vad kan gå fel? Dessa är så otroligt goda och jag tillsatte även snabbespressopulver, men det är inget man måste ha i, men jag tycker att kaffet tar fram chokladsmaken bättre. 

Richc chocolate okies with lots of chocolate in them, both melted chocolate and chocolate pieces. What can go wrong? These are so incredibly good and I also added instant espresso powder, but it's not something you have to add, but I think the coffee brings out the chocolate taste better.


Rich Chocolate Cookies

6 pcs


50 g dark chocolate, chopped

25 g butter 

1 small egg

0.5 dl light brown sugar

1/4 tsp pure vanilla extract

0.5 dl plain flour

1/4 dl cocoa powder

1/4 tsp baking powder

1 sachet instant espresso powder

one pinch of salt

50 g chocolate chips 

flaky salt


Heat the oven to 175 C degrees. Line a baking sheet with parchment paper.

Melt the chocolate and butter. Let cool. Stir together the egg and sugar. Add the vanilla and the chocolate-butter mixture. Then add the dry ingredients, mixing just until the dry ingredients disappear into the batter. Gently stir in the chocolate chips. With a cookie scoop make six cookies and put them on the baking sheet. Bake the cookies for about 12 minutes. Let cool to room temperature. 



Mäktiga Choklad Cookies

6 st


50 g mörk choklad, hackad

25 g smör

1 litet ägg

0,5 dl ljust farinsocker

1/4 tsk vaniljextrakt

0,5 dl vetemjöl

1/4 dl kakaopulver

1/4 tsk bakpulver

1 påse snabbespressopulver

en nypa salt

50 g chokladchips

flingsalt


Värm ugnen till 175 C grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.

Smält chokladen och smöret. Låt svalna. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt vaniljen och choklad-smörblandningen. Tillsätt sedan de torra ingredienserna, blanda bara tills de torra ingredienserna försvinner in i smeten. Rör försiktigt ner chokladbitarna. Gör sex cookies med en glasskopa och lägg dem på plåten. Grädda kakorna i ca 12 minuter. Låt svalna till rumstemperatur.