Den här gratängen ser inte kanske så färggrann ut, men jag kan lova att den smakar gott. Gillar du getost? Det gjorde jag inte för några år sedan, men nu har jag lärt mig att tycka om den. Men det får inte vara för mycket av smaken, men lite, då är det gott :)

This gratin may not look so colorful, but I can promise it tastes good. Do you like goat cheese? I did not like it a few years ago, but now I have learned to like it. But not too much, just little, then it's good :)


Potatis Grönsaksgratäng med Getost


skivad potatis

grönsaksblandning (purjolök, vitkål, paprika, majs, bönor)

grädde

mjölk

getost, chavroux


Lägg potatis och grönsaker i en ugnsform. Blanda ihop grädde, mjölk, getost, salt och svartpeppar. Häll över potatis-grönsaksblandningen. Grädda i 200 C i ca 30 minuter. 



Potato Vegetable Gratin with Goat Cheese


sliced potatoes

vegetable mixture (leeks, cabbage, belle pepper, corn, beans)

cream

milk

goat cheese, chavroux


Put potatoes and vegetables in an ovenproof dish. Mix together cream, milk, goat cheese, salt and black pepper. Pour over the potato-vegetable mixture. Bake at 200 C for about 30 minutes.