Söta Citronrutor
120 g smör, mjukt
1,5 dl farinsocker
2,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 burk sötad kondenserad mjölk
3/4 dl citronsaft
2-3 tsk citronskal
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och farinsocker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och salt, blanda. Klä en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten.
Blanda kondenserad mjölk, citronsaft och citronskal. Häll fyllningen på botten. Strö resten av smuldegen överst. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Förvaras i kylen. Citronrutorna smakar bäst när de är kalla. Ta ut citronrutorna ur kylen ca 10 minuter innan servering.
Sweet Lemon Squares
120 g butter, soft
1,5 dl brown sugar
2,5 dl rolled oats
2 dl flour
1 tsp baking powder
one pinch of salt
1 can sweetened condensed milk
3/4 dl lemon juice
2-3 tsp lemon zest
Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and brown sugar until well combined. Stir in flour, rolled oats, baking powder, and salt. Press little more than half of the crumb mixture into the bottom of a lined 20 x 20 cm baking pan.
Mix together condensed milk, lemon juice, and lemon zest. Spread onto the crust. Sprinkle the other half of the crumb mixture on top and bake for 20-25 minutes, or until golden brown. Allow to cool and cut into squares. Store in the fridge. These are good eaten cold. Take from the fridge 10 minutes before serving.
0 Comments