Påsken är på intåg och jag tycker att denna kaka är passande att servera på påsk. Kakan har en fyllning av kvarg och aprikossylt. Mycket god! 

Easter is approaching and I think this cake is suitable to serve at Easter. The cake has a filling of quark and apricot jam. Very good!


Kvarg Aprikos Smulkaka


75 g smör, mjukt

1 3/4 dl vetemjöl

3/4 dl mandemjöl

1 dl socker

0,5 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

0,5 ägg

0,5 dl grädde


100 g naturell kvarg

0,5 ägg

3/4 dl aprikossylt


Blanda smöret tillsammans med mjöl, mandelmjöl och socker. Lägg åt sidan 1/4 av degen. I resterande deg blanda i ägg och grädde. Bred smeten i en bakform (15 cm) klädd med bakplåtspapper. Blanda kvarg, ägg och aprikossylt i en skål. Häll fyllningen på smeten. Smula på resterande deg. Grädda i 175 C i ca 45-50 minuter.



Quark Apricot Crumb Cake


75 g butter, soft

1 3/4 dl wheat flour

3/4 dl almond flour

1 dl sugar

0.5 tsp vanilla sugar

1 tsp baking powder

0.5 egg

0.5 dl cream


100 g natural quark

0.5 egg

3/4 dl apricot jam


Mix the butter together with the flour, almond flour and sugar. Set aside 1/4 of the dough. In the remaining dough mix in egg and cream. Spread the batter in a baking pan (15 cm) lined with parchment paper. Mix quark, egg and apricot jam in a bowl. Pour the filling onto the batter. Crumble on the remaining dough. Bake at 175 C for about 45-50 minutes.