Kvarg Aprikos Smulkaka
75 g smör, mjukt
1 3/4 dl vetemjöl
3/4 dl mandemjöl
1 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 ägg
0,5 dl grädde
100 g naturell kvarg
0,5 ägg
3/4 dl aprikossylt
Blanda smöret tillsammans med mjöl, mandelmjöl och socker. Lägg åt sidan 1/4 av degen. I resterande deg blanda i ägg och grädde. Bred smeten i en bakform (15 cm) klädd med bakplåtspapper. Blanda kvarg, ägg och aprikossylt i en skål. Häll fyllningen på smeten. Smula på resterande deg. Grädda i 175 C i ca 45-50 minuter.
Quark Apricot Crumb Cake
75 g butter, soft
1 3/4 dl wheat flour
3/4 dl almond flour
1 dl sugar
0.5 tsp vanilla sugar
1 tsp baking powder
0.5 egg
0.5 dl cream
100 g natural quark
0.5 egg
3/4 dl apricot jam
Mix the butter together with the flour, almond flour and sugar. Set aside 1/4 of the dough. In the remaining dough mix in egg and cream. Spread the batter in a baking pan (15 cm) lined with parchment paper. Mix quark, egg and apricot jam in a bowl. Pour the filling onto the batter. Crumble on the remaining dough. Bake at 175 C for about 45-50 minutes.
0 Comments