Citron Mazarinpaj
2 mindre formar
Mördeg:
1 1/4 dl vetemjöl
60 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
lemon curd
Mazarinfyllning:
50 g mandelmassa, grovt riven
30 g smör, mjukt
1 ägg
0,5 citron, rivet skal
Glasyr:
florsocker
citronsaft
Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg. Tryck ut degen i två små springformar i botten och upp på kanterna. Ställ dem i kylen i 15 minuter. Bred på ett tunt lager lemon curd.
Mazarinfyllning: Blanda ihop mandelmassa och smör. Tillsätt ägg och citronskal och blanda till en slät massa. Bred ut fyllningen på mördegen. Grädda i 175 C grader i 20 minuter. Låt svalna.
Glasyr: Blanda florsocker och citronsaft till en bredbar glasyr. Anpassa mängden citronsaft så att glasyren blir lagom bredbar. Bred ut glasyren på kakorna. Låt dem stelna i kylen.
Lemon Mazarin Pie
2 smaller molds
Shortcrust pastry:
1 1/4 dl wheat flour
60 g butter, room temperature
0.5 dl granulated sugar
lemon curd
Mazarin filling:
50 g almond paste, coarsely grated
30 g butter, soft
1 egg
0.5 lemon, grated zest
Glaze:
icing sugar
lemon juice
Shortcrust pastry: Pinch all the ingredients together into a dough. Press the dough into two small springform tins and also up on the edges. Put them in the fridge for 15 minutes. Spread on a thin layer of lemon curd.
Mazarin filling: Mix together almond paste and butter. Add egg and lemon zest and mix to a smooth mixture. Spread the filling on the shortcrust pastry. Bake at 175 C degrees for 20 minutes. Let cool.
Glaze: Mix icing sugar and lemon juice to a spreadable glaze. Adjust the amount of lemon juice so that the glaze is sufficiently spreadable. Spread the glaze on the cakes. Let them solidify in the fridge.
2 Comments
Det låter superfräscht!
ReplyDeleteTack vännen!
Delete