Citron & Limepaj
Pajskal:
125 g smör, rumstempererat
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2-3 msk kallt vatten, vid behov
Fyllning:
3 st ägg
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 st lime, skal och saft
1 st citron, skal och saft
Blanda ihop smör, mjöl och socker till pajskalet. Tillsätt vatten för att få ihop det till en deg. Tryck ut degen jämnt i en springform klädd med bakplåtspapper i botten, ca 22-24 cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i 175 C grader i ca. 30 minuter tills fyllningen stelnat. Låt svalna.
Lemon & Lime Pie
Pie Crust:
125 g butter, room temperature
3 dl wheat flour
3 tbsp caster sugar
2-3 tbsp cold water, if necessary
Filling:
3 eggs
2 dl caster sugar
2 tbsp wheat flour
1 tsp vanilla sugar
2 dl whipping cream
1 lime, zest and juice
1 lemon, zest and juice
Mix butter, flour and sugar for the pie crust. Add water to form into a dough. Press the dough evenly in a springform pan lined with parchment paper at the bottom, about 22-24 cm in diameter. Set in the fridge for about 30 minutes.
Whisk eggs and sugar until fluffy. Stir in the rest of the ingredients for the filling and pour into the pie pan. Bake at 175 C degrees for approx. 30 minutes until the filling solidifies. Let cool.
0 Comments