Citron Mandelmassakaka
50 g smör, mjukt
30 g mandelmassa, riven
3/4 dl strösocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 citron, skal och saft
1/4 dl vispgrädde
Blanda smör, mandelmassa och socker i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, vanilj, citronskal och -saft och grädde. Häll smeten i en smord och mjölad form. Grädda i 175 C grader i 25-30 minuter. Låt svalna.
Lemon Almond Paste Cake
50 g butter, soft
30 g almond paste, grated
3/4 dl caster sugar
1 egg
1.5 dl wheat flour
1 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla extract
0.5 lemon, zest and juice
1/4 dl heavy cream
Mix butter, almond paste and sugar in a bowl. Add the egg and mix well. Then mix in flour, baking powder, vanilla, lemon zest, lemon juice and cream. Pour the batter into a greased and floured baking pan. Bake at 175 C degrees for 25-30 minutes. Let cool.
0 Comments