En enkel men ack så god kaka med smak av apelsin. Ibland är det enkla det godaste och jag uppskattar kakor som denna. Okomplicerade och goda. Ha en fin dag!
 
A simple but oh so yummy cake with a taste of orange. Sometimes the most simplest is the best and I appreciate cakes like this. Uncomplicated and good. Have a nice day!


Apelsin Sockerkaka


50 g smör, smält

3/4 dl agavesirap

0,5 dl ljust farinsocker

1 ägg

0,5 apelsin, zest och saft

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smöret och tillsätt sirap och socker. Tillsätt ägg, apelsinzest och -saft. Blanda till sist i vetemjöl, och bakpulver. Häll smeten i en välsmord och mjölad liten brödform och grädda i ca 20 minuter.



Orange Sponge Cake


50 g butter, melted

3/4 dl agave syrup

0.5 dl light brown sugar

1 egg

0.5 orange, zest and juice

2 dl wheat flour

1 tsp baking powder


Heat the oven to 175 C degrees. Mix the butter and add the syrup and sugar. Add egg, orange zest and orange juice. Finally mix in wheat flour and baking powder. Pour the batter into a well-greased and floured small loaf pan and bake for about 20 minutes.