Apelsin Sockerkaka
50 g smör, smält
3/4 dl agavesirap
0,5 dl ljust farinsocker
1 ägg
0,5 apelsin, zest och saft
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smöret och tillsätt sirap och socker. Tillsätt ägg, apelsinzest och -saft. Blanda till sist i vetemjöl, och bakpulver. Häll smeten i en välsmord och mjölad liten brödform och grädda i ca 20 minuter.
Orange Sponge Cake
50 g butter, melted
3/4 dl agave syrup
0.5 dl light brown sugar
1 egg
0.5 orange, zest and juice
2 dl wheat flour
1 tsp baking powder
Heat the oven to 175 C degrees. Mix the butter and add the syrup and sugar. Add egg, orange zest and orange juice. Finally mix in wheat flour and baking powder. Pour the batter into a well-greased and floured small loaf pan and bake for about 20 minutes.
0 Comments