Sega och knapriga havrekex. Jag blandade i torkade tranbär, vilka ger en god och lite seg konsistens. Men de är goda utan frukten också. Jag kan tänka mig att torkade blåbär skulle också passa bra.

Chewy and crunchy oatmeal cookies. I mixed in dried cranberries, which give a good and slightly chewy consistency. But they are good without the fruit as well. I can imagine that dried blueberries would also be really tasty.


Vegan Oatmeal Cookies


50 g plant based butter, soft

30 g sugar

1 tbsp agave syrup

65 g oats

25 g flour

3/4 tsp baking powder

pinch of salt

0.5 tsp vanilla extract

optional: dried cranberries


Stir together butter, sugar and agave syrup. Then add oats, flour, baking powder, salt and vanilla. Stir into a dough. Shape the dough into small balls and put them on a baking sheet lined with parchment paper. Leave room between them, because they will spread. Bake at 175 C for 12-15 minutes.



Veganska Havrekex


50 g växtbaserat smör, mjukt

30 g socker

1 msk agavesirap

65 g havregryn

25 g mjöl

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 tsk vaniljextrakt

valfritt: torkade tranbär


Rör ihop smör, socker och agavesirap. Tillsätt sedan havregryn, mjöl, bakpulver, salt och vanilj. Rör ihop till en deg. Forma degen till små bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Lämna utrymme mellan dem. Grädda i 175 C i 12-15 minuter.