Vegan Oatmeal Cookies
50 g plant based butter, soft
30 g sugar
1 tbsp agave syrup
65 g oats
25 g flour
3/4 tsp baking powder
pinch of salt
0.5 tsp vanilla extract
optional: dried cranberries
Stir together butter, sugar and agave syrup. Then add oats, flour, baking powder, salt and vanilla. Stir into a dough. Shape the dough into small balls and put them on a baking sheet lined with parchment paper. Leave room between them, because they will spread. Bake at 175 C for 12-15 minutes.
Veganska Havrekex
50 g växtbaserat smör, mjukt
30 g socker
1 msk agavesirap
65 g havregryn
25 g mjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 tsk vaniljextrakt
valfritt: torkade tranbär
Rör ihop smör, socker och agavesirap. Tillsätt sedan havregryn, mjöl, bakpulver, salt och vanilj. Rör ihop till en deg. Forma degen till små bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Lämna utrymme mellan dem. Grädda i 175 C i 12-15 minuter.
0 Comments