Ett saftigt och gott bröd med rågmjöl. Mera kompakt då det innehåller endast råg, men ändå är det väldigt saftigt och håller i flera dagar. Så gott att smör är tillräckligt att ha på :) Men ost är också alltid gott ha på bröd. Ha en fin dag!
A moist and tasty bread with rye flour. More compact as it contains only rye, but still it is very moist and stays good for several days. So delicious that butter is the only thing it needs :) But cheese is also always good to have on bread. Have a nice day!
Rye Sourdough BreadFirst day at 21.00 o'clock:
150 g rye flour
200 g water room temperature
1 tbsp active sourdough starter
Stir together and and leave at room temperature for 9-12 h.
Second day:
Mix from first day +
300 g rye flour
230 g water room temperature
1.5 tbsp salt
Leave for 90 minutes.
Line a loaf pan with parchment paper. Put the dough in the pan. Leave for 90 minutes. Dust the bread with flour. Put an oven proof dish with water in the oven and heat the oven to 250 ° C. Put the bread in the oven and pour more warm water into the oven-proof dish, after 20 minutes very carefully remove the dish with hot water. Close the oven door and bake for 35 more minutes at 200 ° C. Let the bread cool completely.
Rågsurdegsbröd
Första dagen klockan 21.00:
150 g rågmjöl
200 g vatten, rumstemperatur
1 msk aktiv surdegsgrund
Rör ihop och låt stå i rumstemperatur i 9-12 timmar.
Andra dagen:
Blandningen från första dagen +
300 g rågmjöl
230 g vatten, rumstemperatur
1,5 msk salt
Låt stå i 90 minuter.
Klä en brödform med bakplåtspapper. Lägg degen i formen. Låt stå i 90 minuter. Pudra brödet med mjöl. Sätt in en ugnssäker form med vatten i ugnen och värm ugnen till 250 ° C. Sätt in brödet i ugnen och häll mer varmt vatten i den ugnssäkra formen, efter 20 minuter ta mycket försiktigt bort formen med varmt vatten. Stäng ugnsluckan och grädda i ytterligare 35 minuter i 200 ° C. Låt brödet svalna helt.
0 Comments