Aquafaba Mayonnaise
3 tbsp liquid from a can of chickpeas (room temperature)
1 tsp lemon juice
1 tsp mustard
one pinch of salt
2 dl neutral tasting oil (grapeseed / sunflower)
In a measuring cup combine the chickpea liquid, lemon juice, mustard, and salt, and mix with an immersion blender for 30 seconds. With the immersion blender running, slowly drizzle in the oil. The mixture will start to become very thick and you will need to move the immersion blender around to get it all combined. Once the mixture is nice and thick, stop adding the oil. Transfer the mayo to a sterlized jar and store in the fridge.
Aquafaba Majonnäs
3 msk vätska från en burk kikärter (rumstemperatur)
1 tsk citronsaft
1 tsk senap
en nypa salt
2 dl neutral smakande olja
Kombinera kikärtsvätskan, citronsaft, senap och salt i en måttbägare och blanda med en stavmixer i 30 sekunder. Med stavmixern igång, häll långsamt i oljan. Blandningen börjar bli tjock och du måste flytta runt mixern för att få allt att blandas. När blandningen är slät och tjock, sluta tillsätta oljan. Överför majonnäsen till en steriliserad burk och förvara i kylen.
2 Comments
Så bra ersättning till riktig majonnäs.
ReplyDeleteJa, och det blir verkligen så bra!
Delete