De här kexen blev så spröda och goda. De helt enkelt smälter i munnen. Jag smaksatte dem med mandel och kardemumma. Ha en fin dag!

These biscuits became so crispy and delicious. They simply melt in your mouth. I flavored them with almonds and cardamom. Have a nice day!


Almond Cardamom Biscuits


50 g butter, room temperature

2 tbsp sugar

3/4-1 dl all-purpose flour

2.5 tbsp almond meal

0,5 tsp cardamom, coarsely ground

1/4 tsp baking powder

1/4 tsp almond extract


Preheat oven to 175 degrees C. Stir together butter and sugar. Add flour, almond, cardamom, and baking powder, mix.

Place the dough between two floured baking sheets and roll the dough to flatten it. Cut the cookies into desired size. Place the cookies on a baking tray lined with a baking sheet. Bake for 10-12 minutes or until they are golden brown. Let cool. 



Mandel-Kardemummakex


50 g smör, rumstempererat

2 msk socker

3/4-1 dl vetemjöl

2,5 msk mandelmjöl

0,5 tsk kardemumma, grovmalen

1/4 tsk bakpulver

1/4 tsk mandelextrakt


Värm ugnen till 175 grader C. Rör ihop smör och socker. Tillsätt mjöl, mandel, kardemumma och bakpulver och blanda. Lägg degen mellan två mjölade bakplåtspapper och kavla degen. Skär kexen i önskad storlek. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna.