Stem Ginger Cookies
8-10 pcs
1.5 dl wheat flour
3/4 dl light brown sugar
1 tsp ground ginger
0.5 tsp cinnamon
1/4 tsp baking soda
one pinch of salt
30 g butter
0.5 egg
1 1/4 tbsp syrup
1-2 pieces of stem ginger, chopped
Mix the flour, sugar, ground ginger, baking soda, salt in a bowl, then add the butter and rub to make crumbs.
Stir together the egg, syrup, stem ginger and pour into the dry ingredients. Stir with your hands to make a dough. Roll into balls and flatten them slightly. Put them on a baking sheet with parchment paper. Leave space between the balls. Bake at 175 C for 12-15 minutes. Let cool.
Syltade Ingefära Kex
8-10 st
1,5 dl vetemjöl
3/4 dl ljust farinsocker
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk kanel
1/4 tsk bikarbonat
en nypa salt
30 g smör
0,5 ägg
1 1/4 msk sirap
2 bitar syltad ingefära, hackad
Blanda mjöl, socker, mald ingefära, bikarbonat, salt i en skål, tillsätt sedan smöret och gnugga för att göra smulor.
Rör ihop ägg, sirap, ingefära och häll i de torra ingredienserna. Blanda med händerna för att göra en deg. Rulla till bollar och platta till dem något. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lämna utrymme mellan bollarna. Grädda i 175 C i 12-15 minuter. Låt svalna.
1 Comments
Mjuka och sega. Det gillar jag!
ReplyDelete