Mini Gingerbread Digestive Biscuits
1 1/4 dl whole wheat flour
0.5 dl icing sugar
1 tsp gingerbread spices
1/4 tsp baking powder
1/8 tsp sea salt
40 g cold butter, cubed
1 tbsp milk
Decoration:
melted gingerbread chocolate
flaky salt
Preheat oven to 175ºC. Line a baking sheet with parchment paper.
Mix the flour, icing sugar, gingerbread spices, baking powder, salt in a bowl. Add the cold butter and with your fingertips rub the butter into the dry ingredients until the mixture resembles crumbs. Add the milk and work through to form a smooth dough. Put the dough on a floured surface and roll to a flat dough. Cut into rounds, about 25 pieces. Bake for 10-12 minutes. Let cool. Decorate with melted chocolate and flaky salt.
Mini Pepparkaks-Digestivekex
1 1/4 dl fullkornsmjöl
0,5 dl florsocker
1 tsk pepparkakskryddor
1/4 tsk bakpulver
1/8 tsk havssalt
40 g kallt smör i tärningar
1 msk mjölk
Dekoration:
smält pepparkakschoklad
flingsalt
Värm ugnen till 175ºC. Klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, florsocker, pepparkakskryddor, bakpulver, salt i en skål. Tillsätt det kalla smöret och gnid in smöret med fingertopparna i de torra ingredienserna tills blandningen liknar smulor. Tillsätt mjölken och arbeta till en slät deg. Lägg degen på ett mjölat underlag och rulla till en platt deg. Skär i rundlar, ca 25 bitar. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna. Dekorera med smält choklad och flingsalt.
2 Comments
Oj, så gott! Ha en fin dag!
ReplyDeleteTack Erika och detsamma!
Delete