Den här kakan har smak av ingefära. Först tänkte jag att den smakar för lite av ingefära, men vänta en dag eller två sätter sig smakerna perfekt. Så god och jag gillar det lilla starka som ingefäran tillför. Ha en fin dag vänner!

This cake tastes like ginger. At first I thought it tasted too little of ginger, but wait a day or two and the flavors settle perfectly. So good and I like the little strong taste that ginger adds. Have a nice day friends!


Stem Ginger Cake


60 g butter, melted

0.5 dl dark syrup

1 tbsp syrup from stem ginger jar

3/4 dl light brown sugar

1 large egg

2 dl plain flour

1 tsp ground ginger

0.5 tsp ground cinnamon

0.5 tsp baking powder

1/4 tsp baking soda

one pinch of salt

2 pieces stem ginger, chopped

1 tbsp milk


Stir together butter, syrup, ginger syrup, and sugar. Then add the egg and stir well. Add the flour, ginger, cinnamon, baking powder, baking soda, salt, chopped stem ginger and milk. Stir until combined. Pour the batter into a small greased and flour loaf tin. Bake at 175 C for 35-40 minutes. Let the cake cool. 



Syltad Ingefärakaka


60 g smör, smält

0,5 dl mörk sirap

1 msk sirap från en burk med syltad ingefära

3/4 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

2 dl vetemjöl

1 tsk mald ingefära

0,5 tsk mald kanel

0,5 tsk bakpulver

1/4 tsk bikarbonat

en nypa salt

2 bitar syltad ingefära, hackad

1 msk mjölk


Rör ihop smör, sirap, ingefära-sirap och socker. Tillsätt sedan ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, ingefära, kanel, bakpulver, bikarbonat, salt, hackad syltad ingefära och mjölk. Rör om tills allt är blandat. Häll smeten i en liten smord och mjölad brödform. Grädda i 175 C i 35-40 minuter. Låt kakan svalna.