Stem Ginger Cake
60 g butter, melted
0.5 dl dark syrup
1 tbsp syrup from stem ginger jar
3/4 dl light brown sugar
1 large egg
2 dl plain flour
1 tsp ground ginger
0.5 tsp ground cinnamon
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp baking soda
one pinch of salt
2 pieces stem ginger, chopped
1 tbsp milk
Stir together butter, syrup, ginger syrup, and sugar. Then add the egg and stir well. Add the flour, ginger, cinnamon, baking powder, baking soda, salt, chopped stem ginger and milk. Stir until combined. Pour the batter into a small greased and flour loaf tin. Bake at 175 C for 35-40 minutes. Let the cake cool.
Syltad Ingefärakaka
60 g smör, smält
0,5 dl mörk sirap
1 msk sirap från en burk med syltad ingefära
3/4 dl ljust farinsocker
1 stort ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk mald kanel
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
en nypa salt
2 bitar syltad ingefära, hackad
1 msk mjölk
Rör ihop smör, sirap, ingefära-sirap och socker. Tillsätt sedan ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, ingefära, kanel, bakpulver, bikarbonat, salt, hackad syltad ingefära och mjölk. Rör om tills allt är blandat. Häll smeten i en liten smord och mjölad brödform. Grädda i 175 C i 35-40 minuter. Låt kakan svalna.
1 Comments
Den ser god ut!
ReplyDelete