Speculoos Crumb Muffins
5 pcs
1 egg
0.5 dl milk
40 g oil
0.5 dl light brown sugar
1 3/4 dl wheat flour
1 tsp baking powder
1/8 tsp baking soda
1 tsp speculoos spices
one pinch of salt
For the crumble topping:
20 g butter, cold
2 tbsp light brown sugar
0.5 dl all-purpose flour
0.5 tsp speculoos spices
Preheat the oven to 175 C degrees. In a bowl, stir together egg, milk, and oil. Add the sugar and stir well. Then add the flour, baking powder, baking soda, speculoos and salt. Spoon batter into (silicone) muffin cups, filling each one ¾ of the way full.
For the crumble combine butter, sugar, flour and speculoos until crumbly. Sprinkle crumble topping over top and gently press mixture into the batter. Bake in the oven for 13-15 minutes. Let cool and decorate with melted speculoos spread.
Speculoos Smulmuffins
5 st
1 ägg
0,5 dl mjölk
40 g olja
0,5 dl ljust farinsocker
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/8 tsk bikarbonat
1 tsk speculooskrydda
en nypa salt
Smuldeg:
20 g smör, kallt
2 msk ljust farinsocker
0,5 dl universalmjöl
0,5 tsk speculooskrydda
Värm ugnen till 175 C grader. Blanda ihop ägg, mjölk och olja i en skål. Tillsätt sockret och rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, bikarbonat, speculoos och salt. Häll smeten i (silikon) muffinsformar, fyll formarna till 3/4.
Blanda smör, socker, mjöl och speculoos till en smulig deg. Strö smulet över muffinsen och tryck försiktigt ner blandningen i smeten. Grädda i ugnen i 13-15 minuter. Låt svalna och dekorera med smält speculoospasta.
0 Comments