Har du smakat på bakverk kryddade med speculoos någon gång? Smaken påminner lite om pepparkaka, men ändå annorlunda. Dessa muffins innehåller speculosskrydda i både smeten och smultoppingen! Så goda :)

Have you ever tasted pastries spiced with speculoos? The taste is a bit reminiscent of gingerbread, but still different. These muffins contain speculoos spice in both the batter and the topping! So good :)


Speculoos Crumb Muffins

5 pcs


1 egg

0.5 dl milk

40 g oil

0.5 dl light brown sugar

1 3/4 dl wheat flour

1 tsp baking powder

1/8 tsp baking soda

1 tsp speculoos spices

one pinch of salt


For the crumble topping:

20 g butter, cold

2 tbsp light brown sugar

0.5 dl all-purpose flour

0.5 tsp speculoos spices


Preheat the oven to 175 C degrees. In a bowl, stir together egg, milk, and oil. Add the sugar and stir well. Then add the flour, baking powder, baking soda, speculoos and salt. Spoon batter into (silicone) muffin cups, filling each one ¾ of the way full. 

For the crumble combine butter, sugar, flour and speculoos until crumbly. Sprinkle crumble topping over top and gently press mixture into the batter. Bake in the oven for 13-15 minutes. Let cool and decorate with melted speculoos spread. 



Speculoos Smulmuffins

5 st


1 ägg

0,5 dl mjölk

40 g olja

0,5 dl ljust farinsocker

1 3/4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/8 tsk bikarbonat

1 tsk speculooskrydda

en nypa salt


Smuldeg:

20 g smör, kallt

2 msk ljust farinsocker

0,5 dl universalmjöl

0,5 tsk speculooskrydda


Värm ugnen till 175 C grader. Blanda ihop ägg, mjölk och olja i en skål. Tillsätt sockret och rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, bikarbonat, speculoos och salt. Häll smeten i (silikon) muffinsformar, fyll formarna till 3/4.

Blanda smör, socker, mjöl och speculoos till en smulig deg. Strö smulet över muffinsen och tryck försiktigt ner blandningen i smeten. Grädda i ugnen i 13-15 minuter. Låt svalna och dekorera med smält speculoospasta.