Jag köpte för någon vecka sedan ett pumpasmör från Lidl och har bakat blondies med det och nu dessa cookies. De blev så goda och se vilken fin färg de fick av pumpasmöret. 

I bought a pumpkin butter from Lidl a few weeks ago and have baked blondies with it and now these cookies. They became so good and see what a nice color they got from the pumpkin butter.


Cookie Pumpkin White Chocolate Cookies


50 g butter, softened

3/4 dl sugar

2 tbsp cookie pumpkin spread

1 small egg

0.5 tsp vanilla

1 1/4-1.5 dl flour

1/4 tsp baking powder

1/4 tsp salt

0.5-1 dl white chocolate chunks


Stir the butter and sugar together until light and fluffy. Add the pumpkin spread, egg, and vanilla and continue stirring until the mixture is smooth. Then add the flour, baking powder and salt. Do not overmix the dough. Gently stir in the chocolate. Cover the bowl with plastic wrap, and place it into the fridge and chill for at least 30 minutes. Shape the dough into 8 balls and place onto a baking sheet lined with parchment paper. Leave room between the cookies. Bake for 11-13 minutes, or until the cookies start to turn golden brown along the edges. Let cool completely.



Pumpasmör Vitchoklad Cookies


50 g smör, mjukt

3/4 dl socker

2 msk pumpasmör

1 litet ägg

0,5 tsk vanilj

1 1/4-1,5 dl mjöl

1/4 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

0,5-1 dl vit choklad, hackad


Blanda smör och socker tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt pumpasmör, ägg och vanilj och fortsätt blanda tills blandningen är jämn. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt. Blanda inte degen för mycket. Blanda försiktigt i chokladbitarna. Täck skålen med plastfolie och placera den i kylen och kyl i minst 30 minuter. Forma degen til bollar och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lämna utrymme mellan kakorna. Baka i 11-13 minuter, eller tills kakorna börjar bli guldbruna längs kanterna. Låt svalna helt.