Krämig, saftig chokladkaka med smält choklad i smeten. Kakan innehåller även kaffe, men jag tycker att man inte smakar den så mycket, kaffet lyfter mera chokladsmaken i kakan. Verkligen så god och lättlagad!

Creamy, moist chocolate cake with melted chocolate in the batter. The cake also contains coffee, but I think you do not taste it so much, the coffee enhances the chocolate taste in the cake more. Really so good and easy to make!



Chocolate Fudge Loaf Cake


55 g butter

55 g dark chocolate

1 tbsp ground coffee beans

2 tbsp boiling water

1 egg

1 dl light brown sugar

3/4 dl plain flour

1.5 tbsp cocoa powder

0.5 tsp baking powder

1/8 tsp baking soda

1 tsp coffee extract


Preheat the oven to 175C. Grease and flour a small loaf pan. Melt the butter and chocolate. Put the coffee in a glass and pour over the boiling water. Stir together egg and sugar. Then add flour, cocoa powder, baking powder, baking soda, coffee extract, chocolate-butter mixture and coffee into the batter and stir until smooth. Pour the mixture into the loaf pan. Bake in the oven for 35-40 minutes.



Choklad Fudgekaka


55 g smör

55 g mörk choklad

1 msk malda kaffebönor

2 msk kokande vatten

1 ägg

1 dl ljust farinsocker

3/4 dl vetemjöl

1,5 msk kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

1/8 tsk bikarbonat

1 tsk kaffeextrakt


Värm ugnen till 175C. Smörj och mjöla en liten brödform. Smält smöret och chokladen. Häll kaffet i ett glas och häll över det kokande vattnet. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver, bakpulver, bikarbonat, kaffeextrakt, smör-choklad landning och kaffe i smeten och rör till en slät smet. Häll blandningen i brödformen. Grädda i ugnen i 35-40 minuter.