Har du ätit bakverk med örter i? Dessa muffins med smak av apelsin och rosmarin är så goda. Jag tycker att rosmarin passar så bra just med apelsin, men varför inte med citron också. Våga testa!

Have you eaten pastries with herbs in them? These muffins with the taste of orange and rosemary are so good. I think rosemary goes so well with orange, but why not with lemon as well. Dare to try!


Orange Rosemary Streusel Muffins

4 pcs 


Streusel:

20 g butter, cold

0.5 dl wheat flour

2 tbsp light brown sugar


Batter:

55 g butter, soft

1 dl light brown sugar

1 large egg, room temperature

2 dl wheat flour

1 tsp baking powder

1 tsp dried rosemary

pinch of salt

0.5 tbsp orange zest

2 tbsp orange juice


Streusel: Mix the butter, flour and sugar in a bowl to crumbs.

Batter: Preheat the oven to 175°C. Stir together the butter and sugar. Add the egg and stir well. Add the flour, baking powder, rosemary, salt, orange zest and orange juice. Fill 4 paper liners with the batter. Sprinkle the crumbles on top. Bake for 20-22 minutes or until a toothpick that is inserted into the center of the muffins comes out clean and the top of the muffins are lightly golden brown.



Apelsin Rosmarin Smulmuffins

4 st


Smuldeg:

20 g smör, kallt

0,5 dl vetemjöl

2 msk ljust farinsocker


Smet:

55 g smör, mjukt

1 dl ljust farinsocker

1 stort ägg, rumstemperatur

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk torkad rosmarin

nypa salt

0,5 msk apelsinskal

2 msk apelsinsaft


Smul: Blanda smör, mjöl och socker i en skål till smulor.

Smet: Värm ugnen till 175 ° C. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, rosmarin, salt, apelsinskal och -saft. Fyll 4 pappersformar med smeten. Strö smulorna ovanpå. Grädda i 20-22 minuter eller tills en tandpetare som sätts in i muffinsens mitt är ren och toppen av muffinsen är lätt gyllenbrun.