Orange Rosemary Streusel Muffins
4 pcs
Streusel:
20 g butter, cold
0.5 dl wheat flour
2 tbsp light brown sugar
Batter:
55 g butter, soft
1 dl light brown sugar
1 large egg, room temperature
2 dl wheat flour
1 tsp baking powder
1 tsp dried rosemary
pinch of salt
0.5 tbsp orange zest
2 tbsp orange juice
Streusel: Mix the butter, flour and sugar in a bowl to crumbs.
Batter: Preheat the oven to 175°C. Stir together the butter and sugar. Add the egg and stir well. Add the flour, baking powder, rosemary, salt, orange zest and orange juice. Fill 4 paper liners with the batter. Sprinkle the crumbles on top. Bake for 20-22 minutes or until a toothpick that is inserted into the center of the muffins comes out clean and the top of the muffins are lightly golden brown.
Apelsin Rosmarin Smulmuffins
4 st
Smuldeg:
20 g smör, kallt
0,5 dl vetemjöl
2 msk ljust farinsocker
Smet:
55 g smör, mjukt
1 dl ljust farinsocker
1 stort ägg, rumstemperatur
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk torkad rosmarin
nypa salt
0,5 msk apelsinskal
2 msk apelsinsaft
Smul: Blanda smör, mjöl och socker i en skål till smulor.
Smet: Värm ugnen till 175 ° C. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, rosmarin, salt, apelsinskal och -saft. Fyll 4 pappersformar med smeten. Strö smulorna ovanpå. Grädda i 20-22 minuter eller tills en tandpetare som sätts in i muffinsens mitt är ren och toppen av muffinsen är lätt gyllenbrun.
0 Comments