Dessa brownies smakar mycket citron, så gillar du den smaken rekommenderar jag dig att baka dem. De är dessutom krämiga och kladdiga. Om man förvara dem i kylen får man en fastare konsistens. Jag valde att göra en citronglasyr, vilket tillför ännu mera sötma och citronsmak till browniesen. Ha en fin dag!

These brownies have a deep flavour of lemon, so if you like that taste, I recommend you to bake them. They are also creamy and sticky. If you store them in the fridge, you get a firmer consistency. I chose to make a lemon glaze, which adds even more sweetness and lemon flavor to the brownies. Have a nice day!


Lemon Brownies


65 g butter, soft

1 dl sugar

1 egg

2 tbsp lemon curd

one pinch of salt

1 dl all-purpose flour


Glaze:

1 1/4 dl powdered sugar

lemon juice


Preheat oven to 175 degrees C. Line an12 cm x 12 cm baking pan with parchment paper. In a bowl, stir together the butter and sugar until combined. Add in the egg and stir until just barely combined. Stir in the lemon curd, salt and flour until smooth. Spread the batter into the prepared pan. Bake for approx. 20 minutes. Let cool completely. n a small bowl, stir together the powdered sugar and lemon juice until a pourable glaze is achieved. Pour over the cake and smooth out. Let the glaze set, then cut into squares and serve.



Citron Brownies


65 g smör, mjukt

1 dl socker

1 ägg

2 msk citroncurd

en nypa salt

1 dl vetemjöl


Glasyr:

1 1/4 dl florsocker

citronjuice


Värm ugnen till 175 grader C. Klä en 12 cm x 12 cm bakform med bakplåtspapper. I en skål blanda smör och socker. Tillsätt ägget och rör om snabbt.s. Blanda i citroncurd salt och mjöl till en jämn smet. Häll smeten i bakformen. Grädda i ca. 20 minuter. Låt svalna helt. För glasyren blanda florsocker och citronsaft i en liten skål tills den är hällbar. Häll över kakan och jämna ut den. Låt glasyren stelna, skär sedan i rutor och servera.