Picklade grönsaker är goda och när jag va barn lagade mamma ofta en snabbversion av picklad gurka med dill. Så när jag lagade min version fick jag flashbacks till min barndom. Gillar du picklade grönsaker? Jag tillsätter inte så mycket socker för jag gillar när det är mera surt, men smaka av och tillsätt så mycket socker du vill. 

Pickled vegetables are good and when I was a child, my mother often made a quick version of pickled cucumber with dill. So when I made my version, I got flashbacks to my childhood. Do you like pickled vegetables? I do not add so much sugar because I like when it is more sour, but taste the brine and add as much sugar as you want.


Gurksallad


1 gurka

1 röd lök

0,5 orange paprika

vatten


Lag

3/4 dl vatten

3/4 dl ättiksprit, 12%

strösocker / honung, efter smak

salt, efter smak

ingefära, valbart


Skär alla grönsaker i små tärningar. Lägg allt i en bunke och häll över kokat vattnet så att det täcker grönsakerna. Låt stå i 10 minuter. Sila bort vattnet.


Blanda vatten, ättika, strösocker, salt och koka upp. Lägg i grönsakstärningarna och koka utan lock i 10 minuter. Häll upp gurkblandningen på varma, väl rengjorda burkar.



Cucumber Pickled Salad


1 cucumber

1 red onion

0.5 orange bell pepper

water


Brine

3/4 dl water

3/4 dl vinegar, 12%

granulated sugar / honey, to taste

salt, to taste

ginger, optional


Dice all vegetables. Put everything in a bowl and pour over boiled water so that it covers the vegetables. Let sit for 10 minutes. Strain off the water.


Mix water, vinegar, sugar, salt and bring to a boil. Add the vegetables and cook uncovered for 10 minutes. Pour the cucumber mixture into warm, well-cleaned jars.