Teriyaki Sauce
0.5 dl orange juice
2 tbsp water
2 tbsp soy sauce
2 tbsp coconut sugar
0.5 tsp rice vinegar
1 clove garlic, grated
0.5 tsp ginger, grated
Cornstarch slurry:
1 tbsp cornstarch
2 tbsp water
Put all the ingredients in a sauce pan and heat for 5 minutes, until the sugar dissolves. In a bowl, whisk together the cornstarch and water. Add it to the sauce, and continue to cook an additional 3 minutes, stirring often, until thick. Use this teriyaki sauce for marinades or stir fry recipes.
Teriyakisås
0,5 dl apelsinjuice
2 msk vatten
2 msk sojasås
2 msk kokosnötsocker
0,5 tsk risvinäger
1 vitlöksklyfta, riven
0,5 tsk ingefära, riven
redning:
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten
Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka i 5 minuter tills sockret lösts upp. Vispa ihop majsstärkelsen och vattnet i en skål. Tillsätt den i såsen och fortsätt att sjuda i ytterligare 3 minuter, rör om tills den tjocknat. Använd denna teriyakisås till marinader eller stekta grönsaker / nudlar.
0 Comments