Att göra egen teriyakisås är så enkelt och innehåller inga konserveringsmedel som köpta gör. Denna är så god och till detta recept använde jag ca 600 g grönsaker. Berätta gärna vad du tycker om du lagar den. Ha en fin dag!

Making your own teriyaki sauce is so easy and does not contain any preservatives as purchased. This is so good and for this recipe I used about 600 g of vegetables. Feel free to tell me what you think if you make it. Have a nice day!



Teriyaki Sauce 


0.5 dl orange juice

2 tbsp water

2 tbsp soy sauce

2 tbsp coconut sugar

0.5 tsp rice vinegar

1 clove garlic, grated

0.5 tsp ginger, grated


Cornstarch slurry:

1 tbsp cornstarch

2 tbsp water


Put all the ingredients in a sauce pan and heat for 5 minutes, until the sugar dissolves. In a bowl, whisk together the cornstarch and water. Add it to the sauce, and continue to cook an additional 3 minutes, stirring often, until thick. Use this teriyaki sauce for marinades or stir fry recipes.



Teriyakisås


0,5 dl apelsinjuice

2 msk vatten

2 msk sojasås

2 msk kokosnötsocker

0,5 tsk risvinäger

1 vitlöksklyfta, riven

0,5 tsk ingefära, riven


redning:

1 msk majsstärkelse

2 msk vatten


Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka i 5 minuter tills sockret lösts upp. Vispa ihop majsstärkelsen och vattnet i en skål. Tillsätt den i såsen och fortsätt att sjuda i ytterligare 3 minuter, rör om tills den tjocknat. Använd denna teriyakisås till marinader eller stekta grönsaker / nudlar.