Lemoncurd Sockerkaka
2 små ägg
1 1/4 dl socker
50 g smör, smält
1 dl vaniljkvarg
2 msk lemoncurd
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljextrakt
Värm ugnen till 175º C. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smält smör, vaniljkvarg och lemoncurd. Blanda sedan i mjöl, bakpulver och vaniljextrakt. Smörj och mjöla en sockerkaksform. Häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen. Stjälp sedan upp den. Dekorera med glasyr gjord på florsocker och citronsaft.
Lemon Curd Sponge Cake
2 small eggs
1 1/4 dl sugar
50 g butter, melted
1 dl vanilla quark
2 tbsp lemon curd
2 dl wheat flour
1 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla extract
Preheat the oven to 175º C. Whisk eggs and sugar fluffily. Add melted butter, vanilla quark and lemon curd. Then mix in flour, baking powder and vanilla extract. Grease and flour a sponge cake tin. Pour in the batter. Bake in the oven for about 30-35 minutes. Let the cake cool for a while in the tin. Then turn it upside down. Decorate with icing made on powdered sugar and lemon juice.
2 Comments
Den där hade jag gärna tagit en bit av.
ReplyDeleteTack Erika!
Delete