Ibland blir det inte som man tänkt sig... Jag fick en tanke efter att jag sett ett kaffeprogram att smälta smör och kaffebönor och sedan låta det dra så att smöret tar smak av kaffebönorna. Jag var lite skeptisk för smöret doftade inte kaffe efter en timme, men bakade ändå för jag ville ju experimentera. Men som jag anade smakade muffinsen inte kaffe, men de var goda ändå. Men jag har redan tankar på hur jag skall få den där kaffesmaken jag vill ha. Fortsättning följer :)

Sometimes things does not turn out as you thought... I got an idea after seeing a coffee program to melt butter and coffee beans and then let it steep so that the butter gets the taste of the coffee beans. I was a little skeptical because the butter did not smell like coffee after an hour, but still baked because I wanted to experiment. But as I guessed, the muffins did not taste like coffee, but they were good anyway. But I already have thoughts on how to get that coffee taste I want. To be continued :)


Kaffemuffins

4st


50 g smör, mjukt

30 g kaffebönor

0,5 dl strösocker

1 litet ägg

1 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver


Värm smör och kaffebönor i en kastrull på låg värme. Värm i ca 5 minuter. Ta bort från värmen och låt därefter dra i 60 minuter. Sila bort bönorna. Blanda smält smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl.. Blanda sedan i mjöl och bakpulver. Häll smeten i fyra muffinsformar och grädda i 175 C i ca 10 minuter. Låt svalna.



Coffee Muffins

4 pcs


50 g butter, softened

30 g coffee beans

0.5 dl castor sugar

1 small egg

1 dl flour

0.5 tsp baking powder



Heat butter and coffee beans in a saucepan over low heat. Heat for about 5 minutes. Remove from the heat and then let steep for 60 minutes. Strain the beans. Stir together butter and sugar until fluffy. Add the egg and stir well. Then mix in the flour and baking powder. Pour batter into four muffin cups and bake at 175 C for about 10 minutes. Let cool.