Fluffig chokladkaka med en god smak av choklad. Jag använde både ljus- och mörkchoklad, men ta den du gillar. Jag an tänka mig att en smaksatt choklad passar bra i dessa. Vi åt kakan med vaniljglass. 

Fluffy chocolate cake with a good taste of chocolate. I used both milk and dark chocolate, but use the one you like. I imagine that a flavored chocolate goes well in these. We ate the cake with vanilla ice cream.


Chocolate Squares


50 g chocolate

50 g butter

2 large eggs, room temperature

1/8 tsp salt

2 dl granulated sugar

0,5 tsp vanilla extract

1 1/4 dl wheat flour


Preheat your oven to175 degrees C. Line a 20 cm x 15 cm baking pan with parchment paper and set aside. In a bowl, melt the chocolate and butter together in the microwave. Mix well and allow to cool to room temperature. Whisk the eggs and salt together on medium speed until pale and fluffy, about 2 minutes. Slowly add in the sugar and vanilla. Then add the chocolate mixture.

Gently fold in the flour and mix until everything just comes together. Do not over mix. Pour the batter to your prepared pan and bake in the oven for 25-30 minutes. Allow the brownies to cool before serving.



Chokladrutor


50 g choklad

50 g smör

2 stora ägg, rumstemperatur

1/8 tsk salt

2 dl strösocker

0,5 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl vetemjöl


Värm ugnen till 175 grader C. Klä en bakform på 20 cm x 15 cm med bakpapper och lägg åt sidan.

Smält choklad och smör i en skål i mikrovågsugnen. Blanda väl och låt svalna till rumstemperatur. Vispa äggen och saltet på medelhastighet tills det är ljust och fluffigt, cirka 2 minuter. Tillsätt långsamt socker och vanilj. Tillsätt sedan chokladblandningen. Blanda försiktigt i mjölet och rör runt tills allt bara kommer ihop. Blanda inte för mycket. Häll smeten i bakformen och grädda i ugnen i 25-30 minuter. Låt dem svalna innan servering.