Chocolate Squares
50 g chocolate
50 g butter
2 large eggs, room temperature
1/8 tsp salt
2 dl granulated sugar
0,5 tsp vanilla extract
1 1/4 dl wheat flour
Preheat your oven to175 degrees C. Line a 20 cm x 15 cm baking pan with parchment paper and set aside. In a bowl, melt the chocolate and butter together in the microwave. Mix well and allow to cool to room temperature. Whisk the eggs and salt together on medium speed until pale and fluffy, about 2 minutes. Slowly add in the sugar and vanilla. Then add the chocolate mixture.
Gently fold in the flour and mix until everything just comes together. Do not over mix. Pour the batter to your prepared pan and bake in the oven for 25-30 minutes. Allow the brownies to cool before serving.
Chokladrutor
50 g choklad
50 g smör
2 stora ägg, rumstemperatur
1/8 tsk salt
2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
Värm ugnen till 175 grader C. Klä en bakform på 20 cm x 15 cm med bakpapper och lägg åt sidan.
Smält choklad och smör i en skål i mikrovågsugnen. Blanda väl och låt svalna till rumstemperatur. Vispa äggen och saltet på medelhastighet tills det är ljust och fluffigt, cirka 2 minuter. Tillsätt långsamt socker och vanilj. Tillsätt sedan chokladblandningen. Blanda försiktigt i mjölet och rör runt tills allt bara kommer ihop. Blanda inte för mycket. Häll smeten i bakformen och grädda i ugnen i 25-30 minuter. Låt dem svalna innan servering.
2 Comments
Så goda de ser ut. Jag äter ingen socker eller sötsaker/kakor just nu, men man kan ju ätä virtuellt när man tittar pä dina bilder.Ha en fin veckoslut Katarina.
ReplyDeleteJa, det kan du göra :) Tack detsamma!
Delete